Om Supervisjon

Hvordan gjennomføre supervisjon?

“Asking students to think about their work before receiving feedback scratches up the “soil” in their brain so the feedback seeds have a place to settle in and grow”

(Jan Chappuis)

Det er avgjørende for god spesialistutdanning at den gis løpende supervisjon som er klinikknær, strukturert, tilpasset den enkelte LIS og inkluderer læringsfremmende tilbakemeldinger.

  • Vurdering av oppnådd kompetanse hos LIS kan både skje ved løpende observasjon og dialog, og med mer strukturerte metoder som sjekklister og observasjonsverktøy
  • Gode rutiner for tilbakemeldinger er en integrert del av det å gi supervisjon
  • Tilbakemelding til LIS bør gis hyppig, regelmessig og i tilslutning til læringssituasjonen der LIS er blitt observert, og der LIS vet hvem som har rollen som supervisør
  • Muntlig tilbakemelding bør være konkret, informativ og systematisk, og så spesifikk og konstruktiv som mulig. Tilbakemeldingen skal fremme refleksjon og læring hos LIS

Rammer for supervisjon

Pasientsikkerhet er viktigst
Supervisør må ha kontroll og oversikt
Utfordringene som LIS får må være tilpasset LIS sin nivå

Trygt læringsmiljø
Unngå ubehagelige situasjoner

Tidsramme
Klargjør tidsrammen for treningen

Favoritter

individuell 
gruppe 
supervisjon 
info 

Ingen favoritter lagt til

Du kan velge å lagre sider som favoritter ved å trykke på sterneikonet i øverste hjørne, og de vil bli tilgjengelige som hurtigvalg her.

Individuell veileding 0
Gruppeveiledning 0
Supervisjon 0
Informasjon 0
Rediger favoritter  

Om applikasjonen

Mobilapplikasjonen LIStig er et digitalt støtteverktøy for de som er involvert i spesialistutdanning av leger i klinikken. Målgruppen er fremfor alt veiledere, supervisører, gruppeveiledere og leger i spesialisering. Regionalt utdanningssenter (Regut) Helse Midt-Norge er forvaltningsansvarlig for mobilapplikasjonen LIStig.

Innovasjonsmidler fra Helse Midt-Norge RHF gjorde det mulig for Siri Ann Mauseth å gå fra idé til produktutvikling. Anders Kjøllesdal ved Nice Industridesign AS har vært med under hele utviklingsprosessen og designet applikasjonen. Miriam K. Gustafsson ved RegUt Midt har jobbet med
innhold og tekstutforming. I sluttfasen har
Headspin AS vært med og bidratt til ferdigstillelse av LIStig. I denne prosessen har det vært avgjørende at innhold i applikasjonen er i tråd med relevante lover og forskrifter.

Økonomiske midler fra Helse Midt-Norge RHF har vært avgjørende for gjennomføringen av dette prosjektet. Helsedirektoratet har gitt økonomisk bidrag. En stort takk til alle dere som har bidratt med gode og konstruktive innspill underveis.

 

Bytt rolle

Individuell veiledning
 
Gruppeveiledning
 
Supervisjon